Availability

webapplicaties horen het gewoon altijd te doen.

Over dit onderwerp is niet zoveel te zeggen: webapplicaties horen het gewoon altijd te doen.
IRP heeft meerdere applicaties gebouwd en in beheer die niet (nooit) mogen uitvallen.

Online betrouwbaar

Als Perslink uitvalt, zijn de gegevens van 15.000 organisaties en 35.000 (bekende) Nederlanders niet voor journalisten bereikbaar. Voor journalisten is “tijd” altijd een cruciale productiefactor. De (privé-)telefoonnummers van ministers, kamerleden, bestuurders, CEO’s en artiesten moeten gewoon altijd onder handbereik zijn. Perslink mag dus niet uitvallen.

Dat geldt ook voor onze toetsomgeving (lifelongtesting.nl). Als studenten een formele toets maken, mag het systeem niet halverwege uitvallen.

IRP heeft veel ervaring met het inrichten van systemen en applicaties die zeer betrouwbaar zijn.

Bij Perslink is er bijvoorbeeld voor gekozen om een aantal real-time gesynchoniseerde systemen/databases neer te zetten. Valt systeem A uit, dan werkt systeem B met exact dezelfde gegevens gewoon verder. Dit ondanks het feit dat er doorlopend door een redactie mutaties worden doorgevoerd. Technisch is dit behoorlijk complex, maar de gebruikers merken er uiteraard niets van.

Niet alle applicaties stellen dergelijke zware eisen aan availability, maar als dat wel het geval is, hebben wij de expertise om organisaties een maximale bereikbaarheid van hun data en systemen te garanderen.

Voor al onze applicaties geldt dat we bij ingebruikname monitoren of er geen fouten optreden en belangrijke zaken met betrekking tot een stabiele werking zorgvuldig monitoren.