Techniek

Wij vinden dat onze webapplicaties op ieder device te gebruiken moeten zijn.

daarom bouwen we bij voorkeur met Spring MVC (Java framework). We hebben ook ervaring met PHP. NET en andere talen (C#, Python), maar voor enterprise-ontwikkeling kiezen we altijd voor Spring.

Het Spring framework is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de de-facto standaard voor het bouwen van enterprise Java-applicaties. IRP heeft inmiddels vele tientallen webapplicaties gebouwd met Spring MVC.

Al onze applicaties worden ontwikkeld volgens het zogenaamde multi-tier principe

Dat betekent dat business-logica, dataopslag en vormgeving van elkaar gescheiden zijn. Dat maakt het hergebruik van data in een andere applicatie met andere vormgeving zeer eenvoudig. Uiteraard zijn de applicaties ook op telefoons of tablets te gebruiken. Gebruik van de open ontwikkelomgeving van het Spring MVC-framework heeft ook voor onze klanten een aantal grote voordelen:

  • Het is mogelijk om Spring samen met een groot aantal open source componenten te gebruiken, bijvoorbeeld Linux als Operating Systeem, MySQL of PostgreSQL als database en Tomcat als applicatieserver. Hierdoor kunnen de licentiekosten beperkt blijven.;
  • Spring-applicaties zijn te gebruiken met vrijwel ieder Operating Systeem (Linux, Windows, Unix, OS X);
  • Spring-applicaties zijn te gebruiken met vrijwel iedere database (Oracle, MariaDB, MySQL, PostgreSQL, etc.). Daardoor kan worden aangesloten bij in de organisatie aanwezige kennis;
  • Het maken van koppelingen met anderes systemen, is vanuit onze applicaties eigenlijk altijd mogelijk.

Wij onwikkelen op een iteratieve manier.

Wij hechten veel belang aan een goede schaalbaarheid van zowel de softwarecode (uitbreidbaarheid) als het aantal (concurrent) gebruikers.

Tenslotte, applicaties zijn vaak doorlopend in ontwikkeling (er zijn altijd aanvullende wensen) en applicaties horen het gewoon altijd te doen. In veel gevallen is het tenslotte zo dat mensen niet verder kunnen werken als applicaties het niet doen, of (veel) te traag zijn.